Training voor docenten

Het is een training voor docenten van Saxion of ROC van Twente. De bijeenkomsten bestaan uit drie keer 1.5 uur live of 5 keer online van 45 minuten op de eigen academie (of online). Er is overleg mogelijk over de inhoud, zodat deze goed aansluit bij de behoeften van het team.

Docenten en leidinggevenden zijn zich niet altijd bewust welke invloed de achtergrond heeft op de studie ontwikkeling en reageren niet adequaat genoeg. Waar de student vraagt om (h)erkenning en begrip komt de docent met een oordeel of oplossing en mist daardoor de aansluiting. De verbinding wordt hiermee verbroken.

In de training werken we met storytelling en worden professionele acteurs ingezet om realistische casussen zo levendig mogelijk voor het voetlicht te brengen. Na de training, heb je een nieuw perspectief in handen waardoor je opener, speelser en met meer begrip de student kunt stimuleren en begeleiden. Daarnaast leer je de student medeverantwoordelijk maken voor het behalen van zijn/haar studiesucces.

Dit filmpje toont een aantal situaties in het onderwijs waar het vastloopt tussen student en docent. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de training mail dan de projectleider.

Projectleider en Trainer
Nursel Akdeniz
n.akdeniz@saxion.nl

COPYRIGHT ┬ę 2021 S4S